top of page

SFÂRȘITUL A TOT CE A  FOST SCHIAPARELLI

Elsa a murit în somn în 1973 și un con de umbră s-a așternut peste creația ei.

Deși nu este la fel de cunoscută ca rivala ei, presa vremii a așezat-o pe Schiaparelli mult mai sus decât pe Chanel. Este ciudat faptul că inventiva Elsa nu a mai reușit să se modeleze după lumea care se schimbase. Să fii fost vârsta de vină sau doar încăpățânarea tipic italienească? Sau poate că lumea abia ieșită din război nu mai relaționa cu hainele ei suprarealiste. Să fii fost Schiapa prea modernă pentru vremurile acelea?

Schiparelli și-a redeschis porțile. Cu o nouă echipă și un nou director de creație, aceasta păstreză viziunea de geniu a Elsei, aducând-o din nou în atenția publicului. Deasemenea, designeri de top contemporani au celebrat-o în colecțiile lor. Poate că uneori istoria te iartă și îți mai dă o șansă împotriva uitării.

Oricum ar fi, Elsa Schiaparelli și-a urmat mereu propriul sfat: ”Îndrăznește să fii diferit.” Femeia care și-a hrănit inspirația din suprarealism vorbește despre autenticitate, strălucirea vieții și curajul de a nu intra în tipare în autobiografia ”Shocking Life”.

PF.jpg
bottom of page